Contact information

> Подайте

Направете заявка за тест драйв на Mercedes-Benz CLS с един от представителите на Silver Star.

Всички изображения са илюстративни.
Silver Star е генерален дистрибутор за Mercedes-Benz в България.
За повече информация се свържете с
 наш оторизиран дилър: Дилъри
www.mercedes-benz.bg

Намерете Силвър Стар и в:

Новият CLS. С риск да се влюбиш.

Пионер на новата дизайнерска концепция.

През 2004 г., с появата на CLS, Mercedes-Benz, създаде нов автомобилен сегмент, който за първи път предложи комбинация от елегантното излъчване и динамика на автомобилите тип купе и функционалните възможности на автомобилите тип лимузина. С третото поколение на CLS, Mercedes-Benz утвърждава по-убедително от всякога досега аурата и уникалния характер на този модел, задаващ нови тенденции: новият модел демонстрира истински CLS гени със своята дъговидна надлъжна средна линия на каросерията, плоски линии и малка височина на страничните прозорци. В същото време, това оформление е пореден пример за логичната еволюция на дизайнерската концепция Sensual Purity: острите ръбове и линии са значително по-малко. Много от характеристиките на този дизайн се доближават до тези на сегашната гама автомобили тип купе на Mercedes-Benz. Коефициентът на аеродинамично съпротивление (Cd = 0.26) е доказателство за отличната аеродинамика на модела.

Редови 6-цилиндров двигател с EQ Boost.

6-цилиндровият бензинов двигател е най-мощен. Новият системно електрифициран редови 6-цилиндров двигател с EQ Boost (интегриран стартер/генератор) и 48-волтова бордова електрическа система задвижва CLS 450 4MATIC. Неговите характеристики: мощност 270 кВт (367 к.с.) и въртящ момент 500 Нм плюс допълнителни 250 Нм и 16 кВт (22 к.с.), генерирани от EQ Boost за кратки периоди от време. Системата с интегриран електромотор, наричана EQ Boost, подпомага работата на двигателя с вътрешно горене, например при ускоряване, и позволява да се шофира и без двигателя с вътрешно горене (т.нар. “sailing”), а освен това зарежда батерията чрез високоефективна рекуперация на енергията. По този начин се постига икономия на гориво, която досега беше възможна само с прилагане на високоволтови хибридни технологии. Като цяло, новият редови 6-цилиндров двигател генерира мощност като 8-цилиндров двигател, но при доста по-малък разход на гориво. CLS 450 4MATIC е стандартно оборудван с филтър за микрочастици.

Три варианта на окачването.

Новият CLS е с четиризвенно предно окачване и петзвенно задно окачване. Стандартното оборудване включва стоманено комфортно окачване с динамична настройка. Предлаганата като опция система на окачване DYNAMIC BODY CONTROL е със спортна базова настройка и включва безстепенно регулиране на демпферните характеристики на окачването на предната и задната ос. Може да бъдат избрани три режима на шофиране: Comfort, Sport и Sport+. Освен това, като допълнително оборудване се предлага и въздушно окачване AIR BODY CONTROL с усъвършенствана, регулируема и адаптивна демпферна система. С помощта на превключвател за избор на режим на шофиране, шофьорът променя характеристиките на автомобила – от комфортни до спортни.

Интериорът на новия CLS.

Изцяло дигиталният кокпит позволява на шофьора да конфигурира свободно съдържанието на показваната информация в зависимост от нуждите и ситуацията по време на шофиране. Може да бъдат избрани три различни стила, в зависимост от предпочитанията и настроението или в съответствие с интериорното оборудване. Стиловете Classic и Sport са с двутубусна базова конфигурация, докато стилът Progressive изненадва и поляризира с централен тубусен инструментален блок.

Амбиентното осветление се регулира индивидуално, използвайки 64 цвята, като обхваща и вентилационните отвори. Седалките са създадени специално за този модел. В зависимост от интериора, те са с висококачествени релефни кантове или напречни шевове. Страничните места на задната седалка приличат на предните седалки и изглеждат като индивидуално спортно оформени седалки, въпреки че CLS купе всъщност за първи път е 5-местен интериор.

Автомобил, пораждащ силни емоции.

Новият CLS демонстрира за първи път новата дизайнерска концепция на Mercedes-Benz, отличаваща се с изчистени контури и редуцирани линии. Характерът на автомобила се подчертава от разширяващия се в долната част контур на радиаторната решетка, която е наклонена напред. Други особености на оформлението са широките и наклонени надолу фарове и двойните блокове на задните светлини. Освен това, този дизайн е препратка към непреходната аура на първия CLS, който постави началото на този нов сегмент и бързо се превърна в дизайнерска икона. Всички CLS модели са оборудвани с нови двигатели: редови 6-цилиндрови и редови 4-цилиндрови дизелови и бензинови двигатели. Подобно на предишните модели, новият CLS демонстрира по убедителен начин своя спортен стил: автомобил, който поражда силни емоции и предлага впечатляващ комфорт и ниско ниво на шум при дълги пътувания, на базата на авангардни и уникални технологични решения. Купето с четири врати излиза на пазара през март 2018 г.

Нова гама двигатели.

Третото поколение на CLS се задвижва от напълно нови двигатели, първоначално с редови 6-цилиндрови дизелови и бензинови двигатели. Това купе с 4 врати се предлага и в различни 4MATIC версии. Дизеловите двигатели са с мощност от 210 кВт (286 к.с.) и въртящ момент от 600 Нм за CLS 350 d 4MATIC до 250 кВт (340 к.с.) и въртящ момент 700 Нм за CLS 400 d 4MATIC. Основните особености на върховия модел на фамилията дизелови двигатели са степенният горивен процес, двустепенната турбокомпресия и – за първи път – използването на система CAMTRONIC за управление на повдигането на клапаните. Конструкцията на този двигател се отличава с комбинация от алуминиев блок и стоманени бутала, както и допълнително усъвършенствано покритие NANOSLIDE® на стените на цилиндрите.

Intelligent Drive: Технология от S-класата.

Новото поколение на CLS има много общо със S-класата – автомобилния флагман на целия сектор: CLS е оборудван с най-ново поколение асистиращи системи, като помощта, която шофьорът получава от оборудването на пакет “Асистиращи системи”, е съобразена с избрания маршрут. Активният асистент за дистанция DISTRONIC и активният асистент за волана правят шофирането още по-комфортно, помагайки на шофьора да поддържа безопасна дистанция и да извършва по-лесно маневрите. Системите вече променят автоматично скоростта преди завои и кръстовища.

Благодарение на усъвършенстваните камери и радарни системи, новият CLS позволява на шофьора да следи още по-добре трафика около автомобила. За първи път се използват и данни от картите и навигационната система, за да се изчисли поведението на автомобила по избрания маршрут. При движение в колона от спиращи и потеглящи превозни средства на магистрала и подобни пътища вече е възможно временно спиране до 30 секунди, след което CLS стартира двигателя автоматично, за да следва колоната.

Видео.

CLS 450 4MATIC: Комбиниран разход: 7.5 l/100 km; Комбинирани CO2 емисии: 178 g/km.*

CLS 450 4MATIC: Комбиниран разход: 7.5 l/100 km; Комбинирани CO2 емисии: 178 g/km.*

Галерия.

Новият CLS. С риск да се влюбиш.

Снимки.

Fix the following errors:
Hide